fbpx
Сьогодні
20:12 22 Лип 2021

У "Слузі народу" прокоментували позов Росії проти України в ЄСПЛ

Україна не повинна нехтувати позовом Росії до ЄСПЛ — про це заявила народна депутатка з фракції "Слуга народу" Олена Мошенець.

Про це пише "Україна 24".

"Це глибокий цинізм. Росія витягнула, на її думку, певний козир, коли вона звертає на себе увагу міжнародної спільноти таким чином. Тобто ми зараз, на думку Росії, маємо відірватися від усього того, що згідно з міжнародним правом саме окупант несе відповідальність за окуповані території – це стосується води в Криму тощо. Нібито Росія лише сьогодні зрозуміла, що немає води. Вона таким чином (позовом до ЄСПЛ – ред.) звертає на себе увагу. Це таке виторговування для себе певних можливостей, переговорних позицій", — сказала вона.

На думку депутатки, Росія невдоволена підготовкою до "Кримської платформи".

"Плюс Україна в підготовці до «Кримської платформи». У Росії розуміють, що ми матимемо величезну кількість нових дипломатичних відносин, договорів, певних переговорів, де, зокрема, буде обговорюватись питання Росії, бо це країна-агресор, яка зараз погрожує всій Європі, не лише Україні. Про це ми маємо щогодини говорити голосно на весь світ.

З іншого боку, кожен юрист скаже, що нехтувати таким позовом не варто. Ми повинні зараз використати це, щоб надати максимальну нашу доказову базу, звернути увагу на все те, що було зроблено, долучитися, щоб затвердити свою позицію", — сказала вона.

Як повідомляла Рубрика, Росія подала до Європейського суду з прав людини міждержавну скаргу проти України за 10 групами звинувачень, звинувачуючи Україну у загибелі мирних жителів у 2014 році, катастрофі MH17, обстрілі російських територій, дискримінації російськомовного населення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: