fbpx
Сьогодні
13:38 18 Лип 2021

У Житомирі збудують патронний завод. США інвестує у проєкт понад $100 мільйонів

Американська компанія інвестує понад 100 мільйонів доларів у будівництво патронного заводу в Житомирі. Міська рада дала згоду на виділення землі під нього.

Про це повідомляє Житомирська міська рада.

«Американська компанія інвестує у Житомир і побудує підприємство оборонного комплексу. Це сотні робочих місць, величезна інвестиція у більш ніж 100 мільйонів доларів та високі технології», — сказав міський голова Сергій Сухомлин та додав, що завод забезпечуватиме набоями ЗСУ.

Сесія міської ради надала згоду на виготовлення технічної документації на поділ земельної ділянки, частину якої передадуть «Житомирському патронному заводу».

За словами Сухомлина, на наступній сесії міської ради інвестор представить соціальні програми та порядок працевлаштування з обов'язковою квотою для учасників АТО/ООС, зокрема військових із інвалідністю.

Виробництво набоїв не передбачатиме їх зберігання у складських приміщеннях.

Сухомлин наголосив, що після 2014 року, коли Україна втратила завод з виробництва набоїв,  були намагання побудувати новий для забезпечення ЗСУ, – тепер такий завод з'явиться у Житомирі.

Інвестор обрав Житомир з-поміж Дніпра і Львова.

Побудова патронного заводу в Україні — важлива тема ще з 2015 року. Вже тоді стало зрозуміло, що війна з агресором буде затяжною, а наших запасів боєприпасів бракує для повноцінного і тривалого ведення війни. Із захопленням ОРДЛО у 2014 році Україна втратила єдиний патронний завод у Луганську, тому тепер має купувати дефіцитні патрони до стрілецької зброї за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: