fbpx
Сьогодні
20:50 17 Лип 2021

У Венедіктової заявили, що головного бухгалтера КСУ підозрюють у змові з Тупицьким

Офіс генпрокурора підозрює головного бухгалтера Конституційного Суду Наталю Осницьку в змові з колишнім головою КС Олександром Тупицьким і підробці інформації для виплати йому і співробітникам суду зарплати з преміями та надбавками.

Про це інформують "Українські новини".

За матеріалами Державного бюро розслідувань, Тупицькому і головному бухгалтеру КС повідомлено про підозру в організації несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи "Клієнт Казначейства – Казначейство".

За даними слідства, Тупицький, будучи відстороненим від посади голови КС, дав головбуху незаконну вказівку про використання його особистого ключа з кваліфікованим електронним підписом для несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи під час підписання бухгалтерських документів в електронній формі від його імені, також він передав їй захищений носій з власним електронним підписом.

На виконання вказівки головна бухгалтер КС в період з 29 грудня 2020 до 9 лютого 2021 здійснила 207 несанкціонованих втручань в роботу автоматизованої системи і підписала з використанням електронного цифрового підпису в той час відстороненого від посади голови КС бухгалтерські документи.

Крім іншого, для створення враження у співробітників суду про продовження виконання Тупицьким обов'язків голови КС незаконно були підписані електронні платіжні доручення на виплату винагороди судді, заробітної плати співробітникам секретаріату КС разом з преміями, грошовими і матеріальними допомогами, надбавками за інтенсивність праці та інших виплат.

Раніше Венедіктова викликала Олександра Тупицького до Офісу Генпрокурора, щоби вручити нову підозру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: