fbpx
Сьогодні
20:43 15 Лип 2021

Заступник Єрмака зустрівся з делегацією Польщі: про що домовились

Фото: ОПУ

Заступник керівника Офісу Президента України Андрій Сибіга провів зустріч з делегацією на чолі з заступником міністра закордонних справ Республіки Польща Марціном Пшидачем.

Про це пише Офіс Президента.

Сторони обговорили розвиток двосторонньої співпраці та високо оцінили її стан і подальші перспективи поглиблення.

Польща була й залишається для України не просто дружнім сусідом, а важливим стратегічним партнером. У цьому зв'язку Андрій Сибіга підкреслив активний двосторонній діалог на найвищому рівні та висловив сподівання на його розвиток. Зокрема, українська сторона вдячна Президенту Польщі Анджею Дуді за прийняття запрошення відвідати Київ з візитом та взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи та заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Важливим елементом українсько-польської взаємодії є робота в форматі Люблінського трикутника (Литва – Польща – Україна). Андрій Сибіга та Марцін Пшидач високо оцінили роботу, що ведеться на цьому напрямі, зокрема підписання міністрами закордонних справ України, Литви та Польщі 7 липня у Вільнюсі у межах 4-ї Міжнародної Конференції з питань реформ в Україні двох нових документів Люблінського трикутника – дорожньої карти подальшої взаємодії та Декларації про європейську спадщину та спільні цінності.

Заступник Єрмака зустрівся з делегацією Польщі1

Фото: ОПУ

Співрозмовники також обговорили безпекову складову співпраці та обмінялися думками щодо викликів у регіоні. Заступник керівника Офісу Президента подякував Польщі за незмінну підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності нашої держави у міжнародно визнаних кордонах, а також за послідовне сприяння курсу України на членство в ЄС і НАТО. Андрій Сибіга високо оцінив налаштованість Польщі під час головування в ОБСЄ у 2022 році приділяти особливу увагу ситуації на Донбасі та відновленню територіальної цілісності нашої держави.

Заступник керівника Офісу Глави держави також відзначив важливість запланованого візиту польської делегації на Донбас та поінформував про розвиток безпекової ситуації на сході нашої держави.

Спільними були позиції, що проект «Північний потік – 2» є загрозою для безпеки України, Польщі та всієї Європи, а також щодо необхідності подальшої скоординованої роботи для протидії його втіленню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: