fbpx
Сьогодні
20:48 11 Лип 2021

Три мечі 2021. В Україні відбудуться спільні військові навчання з Польщею, Литвою та США

English version here

Упродовж 17-30 липня 2021 року в України відбудуться багатонаціональні військові навчання «Три мечі 2021» за участі військових України, Польщі, Литви та США. У них будуть задіяні понад 1200 військовослужбовців та більш як 200 бойових машин.

Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України.

Багатонаціональні навчання вперше відбудуться в Україні — в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Від України участь візьме підрозділ 80 окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Такі навчання ініціювали 22-23 серпня 2019 року під час переговорів начальників генеральних штабів Польщі та України.

«Три мечі 2021» проведуть як командно-штабні навчання та з залученням військ для виконання маневрів у польових умовах. У Генштабі зазначили, що це буде «абсолютно нова лінійка міжнародних військових навчань».

Навчання покликані підвищити рівень міжнародного військового співробітництва та готовності до дій спільного військового підрозділу країн Люблінського трикутника, яким є Україна, Польща та Литва.

Головною метою навчань «Три мечі 2021» називають оцінку можливостей підрозділів в операціях під керівництвом командування Литовсько-польсько-української бригади.

Довідка. Угоду про створення ЛитПолУкрБриг підписали у вересні 2014 року, остаточно її сформували восени 2015 року. Восени 2017 року бригада отримала бойовий прапор та почесне ім'я — імені Костянтина Острозького. Командування бригади розташоване у Любліні, вище командування змінюється кожні три роки.

Також повідомлялося, що наступного тижня на Миколаївщині стартують військові навчання "Козацька Булава-2021" за участі НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: