fbpx
Сьогодні
21:14 13 Лип 2021

Арахамія розповів, коли Рада призначить нового міністра внутрішніх справ

Фото: sluga-narodu.com

Голосування за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова відбудеться у четвер, 15 липня, а призначення кандидата на посаду нового міністра Дениса Монастирського – у п'ятницю.

Про це журналістам повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія за підсумками засідання фракції у вівторок, передає  Укрінформ.

"Сьогодні надійшла його (міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, – ред.) заява (про звільнення, – ред.) за власним бажанням, вона вже зареєстрована у Верховній Раді. Завтра буде проведено комітет правоохоронний. Ця заява буде розглянута і потім рекомендована на прийняття рішення Верховній Раді. В четвер першим питанням зранку це рішення буде прийнято", – зазначив Арахамія.

За його словами, якщо Рада звільнить Авакова в четвер, тоді о 12:00 в перерві засідання ВР буде проведено засідання фракції "Слуга народу". На цьому засіданні депутати мають проголосувати за висування кандидатури Монастирського на посаду очільника МВС.

"Зберемо всі необхідні підписи та документи, надішлемо до Прем'єр-міністра. Прем'єр-міністр подасть у той же день, в четвер на Голову Верховної Ради (подання про призначення Монастирського, – ред.) і потім вже у п'ятницю ми зможемо після години запитань до уряду голосувати за пана Монастирського", – розповів Арахамія.

Крім того, голова фракції зазначив, що інших кадрових питань на засіданні фракції не розглядали. Та додав, що Аваков не був присутній на засіданні фракції.

Пізніше була опублікована заява Авакова про відставку.

На засіданні фракції "Слуга народу" Володимир Зеленський запропонував призначити на посаду міністра МВС голову Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: