fbpx
Сьогодні
17:38 13 Лип 2021

Аваков написав заяву про відставку

Міністр внутрішніх справ України Арсен Авков подав у відставку

Про це повідомляють власні джерела "Рубрики" у "Слузі народу".

Відставку Авакова Верховна Рада розгляне в найближчий четвер.

Зазначимо, що президента України Володимира Зеленського сьогодні, 13 липня, очікують на засіданні парламентської фракції "Слуги народу". Розглядатимуть кадрові питання, зокрема стосовно міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 

Арсена Авакова було призначено міністром внутрішніх справ 27 лютого 2014 року. На цій посаді він пропрацював майже сім з половиною років. Раніше працював з трьома прем'єр-міністрами – Арсенієм Яценюком, Володимиром Гройсманом та Олексієм Гончаруком.

Хто замість Авакова?

Якщо чинний глава МВС Арсен Аваков піде у відставку, його місце може зайняти секретар РНБО Олексій Данілов. Проте він – не єдина кандидатура, повідомляє НВ з посиланням на власні джерела.

"Засідання Радбезу стали традиційними інформаційними приводами для новин в ЗМІ, а регулярна участь Данілова в рейтингових ток-шоу підняли його впізнаваність серед українців", — повідомляє ЗМІ.

РНБО не прокоментувала такої інформації. Від прямої відповіді ухиляється й сам Данілов.

Проте секретар Радбезу – не єдиний кандидат на посаду глави МВС. Крім нього розглядається також Олександр Єфіменко – директор Центру інфраструктури та технологій МВС. Останній зараз знаходиться у списку люстрованих чиновників. За часів президента-втікача Віктора Януковича він був заступником начальника УМВС в Херсонській області. Проте в 2017 році суд дозволив йому знову обіймати керівні посади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: