fbpx
Сьогодні
11:22 10 Лип 2021

У Росії на 15 діб арештували активіста, який розгорнув банер "Крим - це Україна"

Суд у Москві заарештував на 15 діб активіста Андрія Уса, який вивісив на Новоарбатському мосту біля будівлі російського уряду банери проти політики президента Росії Володимира Путіна. Рішення було винесено судом ще 3 липня, проте стало відомо про нього тільки сьогодні.

Про це повідомляє "ОВД-Инфо" з посиланням на заарештованого активіста.

Уса визнали винним за адміністративною статтею про непокору поліції. За версією співробітників правоохоронних органів, він нібито не погоджувався надати їм документи і сідати в машину. Активіста помістили в спецприймальник № 1.

Андрія Уса затримали 2 червня на Новоарбатському мосту. Він вивісив три банери з написами "Above the law, under cocaine, Vladimir Putin – Russian shame" ("Поза законом, під кокаїном, Володимир Путін – російський сором"), "Fascist and terrorist, Putin go out from the bunker" (" Фашист і терорист, Путін вилазь з бункера "), "Крим це Україна, слава Україні".

Через п'ять хвилин після початку акції до Уса підійшли співробітники ФСТ у цивільному одязі, затримали його, зняли банери і викликали поліцію. Активіста доставили в ВВС "Дорогомилово", де його опитали поліцейські, співробітник Центру "Е" і співробітник Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ).

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: