fbpx
Сьогодні
18:39 09 Лип 2021

МЗС допомогло українцю, якого катували в Білорусі, покинути країну

Міністерство зовнішніх справ України допомогло українцеві Павлу Рабешку покинути територію Республіки Білорусь, де його піддавали катуванню.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

За даними білоруського правозахисного центру "Вясна", 3 липня за місцем проживання у Столині був затриманий 24-річний громадянин України з посвідкою на проживання в Білорусі Павло Рабешко.

"За місцем проживання хлопця провели обшук, в якому, за інформацією, брали участь п'ятеро співробітників міліції. Був вилучений телефон, а самого Павла затримали і відвезли в невідомому напрямку. Що стало приводом для приїзду співробітників – поки невідомо. За попередньою інформацією, його відвезли в Пінське КДБ", – повідомляли правозахисники.

Протягом 6 години працівники пінського КДБ проводили допит із застосуванням фізичної сили: били по голові, по тілу, душили і кілька разів кинули в шафу. А також погрожували і ображали.

У МЗС повідомляють, що рішуче засуджують катування Рабешка.

"Наші дипломати були на постійному зв'язку із ним після звільнення, надали сприяння безпечно залишити Білорусь. Закликаємо білоруську владу припинити репресії проти громадян та звільнити усіх політичних в'язнів", – повідомив Ніколенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: