fbpx
Сьогодні
12:41 06 Лип 2021

Якщо закон про деолігархізацію не спрацює, у президента є інший план, - Данілов

Фото ОПУ

Якщо закон про деолігархізацію не спрацює, у Володимира Зеленського є інший план боротьби з олігархами, однак для цього в державі необхідно створити якісну законодавчу базу.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, відповідаючи на питання чи є план Б, якщо закон про деолігархізацію не спрацює, повідомляє "Forbes".

"У Володимира Зеленського є не тільки план Б – у нього повний алфавіт. Якщо потрібно, то ми й до букви "Я" дійдемо. Однак без законів рухатися не зможемо: потрібні закони про лобізм та антитрастове законодавство, в яких буде прописано, під дію яких законів підпадатимуть олігархи", – сказав Данілов.

Як повідомляла Рубрика, 1 липня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт про деолігархізацію.

Законопроєкт №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" підтримали 275 народних депутатів.

Документ передбачає внесення змін до низки законів з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначає порядок включення осіб до Реєстру та наслідки такого включення, запроваджує декларування публічними службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

Зазначимо, за словами Веніславського, законопроект про деолігархізацію мають розглянути на наступному позачерговому засіданні Верховної Ради, яке може відбутися вже цього місяця. Водночас, народні депутати ще не внесли жодної поправки до законопроекту.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: