fbpx
Сьогодні
12:34 05 Лип 2021

Зеленський назвав свою головну мету на посаді президента України

Президент Володимир Зеленський вважає своєю головною метою на посаді мир в Україні, протидію російському агресору, забезпечення суверенітету та відновлення територіальної цілісності України.

Про це президент на всеукраїнському форумі "Україна 30. Міжнародна політика", передає УП.

"Окремі держави нав'язують багатьом країнам підходи до міжнародних взаємин. Результат – це ерозія міжнародного правопорядку. Наша основна мета протидіяти цьому в контексті тільки власних національних інтересів. А наш головний національний інтерес – це мир. Не десь, а мир на нашій землі. І це – моя головна мета як президента України. Протидія агресору, забезпечення суверенітету, відновлення територіальної цілісності України – найвищий пріоритет нашої роботи. Незаконна анексія Криму з боку Російської Федерації та війна на Донбасі – це виклик для всіх, для всього демократичного світу", – зазначив президент.

Формування сильного "зовнішнього фронту" України Зеленський назвав і своїм особистим завданням, і завданням міністра закордонних справ, і завданням кожного дипломата.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні, 5 липня, почалася сесія "Міжнародна політика" Всеукраїнського форуму "Україна 30". Захід триватиме у столиці три дні.

Під час відкриття форуму Зеленський заявив, що сподівається затвердити Стратегію зовнішньополітичної діяльності України до 24 серпня, 30-ї річниці незалежності України

У свою чергу Кулеба заявив, що низка важливих країн не продає Україні озброєння виключно з політичних причин. Також він зазначив, що під час зустрічі Зеленський та Меркель говоритимуть про ключові речі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: