fbpx
Сьогодні
17:23 02 Лип 2021

Скандал із "маршем на підборах": у Міноборони заявили, що жіночі туфлі передбачені наказом ще 2017 року

Фото: Армія.Inform

У Міноборони кажуть, що туфлі на підборах, як елемент одягу для жінок-військових, передбачені парадною формою, яку затвердили відповідним наказом у 2017 році. Також там розповіли, скільки коштують такі туфлі.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

Там зазначили, що до форми одягу військових є певні вимоги, затверджені наказом Міноборони від 20 листопада 2017 року. Опублікували й зображення затвердженої форми.

"У Збройних силах України не тільки піксель та берці. Є польова форма одягу, повсякденна та парадна. Польова форма — на полігоні та в окопах, повсякденна — в повсякденній діяльності, а парадна — ну вже самі здогадалися. Цьогоріч на День Незалежності України будуть йти військовослужбовці-жінки в парадній формі одягу. Гарні та сильні", — написали у Міноборони.

Там також прокоментували інформацію, яка шириться у соцмережах, що туфлі на підборах армія закупила за 6500 грн за пару. Назвали це брехнею і звинуватили у її поширенні "відомих політичних інтриганів".

У Міноборони переконують, що закупили 5000 пар туфель з підборами у 2020 році на аукціоні. Одна пара обійшлася у 649,80 грн з ПДВ.

Як повідомляла Рубрика, Міноборони опублікувало новину про тренування курсанток Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які опанувують новий стройовий крок на підборах.

Відома ветеранка Марія Берлінська розповіла, чому, на її думку, тренування на підборах є неприйнятним. Відзначимо, що у коментарях до її допису зазначають, що таке взуття є частиною парадного одягу згідно з Наказом МОУ №606 от 20.11.2017 року.

Також у Верховній Раді вимагають службове розслідування щодо того, хто погодив "марш на підборах".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: