fbpx
Сьогодні
11:10 02 Лип 2021

У Раді вимагають службове розслідування щодо того, хто погодив "марш на підборах"

English version here

Віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондартюк разом з іншими депутатами парламенту виступила із публічним зверненням про проведення службового розслідування щодо того, хто ухвалив рішення про "марш на підборах".

Про це повідомляє ZN.UA, передає Рубрика.

"Провести військовий парад до 30-річчя нашої незалежності, де військові жінки повинні крокувати на підборах. Цей лютий треш, вибачте, ми побачили на сайті Міністерства оборони… Вважайте це нашим відкритим зверненням провести службове розслідування і доповісти суспільству, хто прийняв таке рішення, відзвітувати, скільки коштів було витрачено на закупівлю цього взуття з наших податків і, хто понесе матеріальну відповідальність за це. Публічно вибачитися за таке приниження жінок перед своєю армією та ветеранами, які зі зброєю в руках захищають і продовжують боронити незалежність і суверенітет нашої країни", – заявила Кондратюк з трибуни Верховної Ради.

Згодом Ірина Геращенко повідомила у Telegram: "Депутатки "Європейської солідарності" вручили міністру Тарану і верховному головнокомандуючому Зеленському підбори. Нехай сходять в них на парад!".

Політики, блогери та українці критикують «парад на підборах», відзначаючи, що захід перетворюється на фарс і клоунаду.

Депутат від Європейської солідарності Ірина Геращенко назвала таку ініціативу приниженням жінок-військовослужбовиць та заявила, що «керівництво Міністерства оборони з логікою не дружить».

«Мені в голову не могло прийти, що міністр, замість вирішувати проблеми, додумається до підборів на параді. На розпеченому асфальті…Це не рівність. Це приниження », — написала вона в Facebook.

Її колега по фракції Іванна Климпуш-Цинцадзе додала, що «шокована інформацією про те, що жінки на параді в День Незалежності будуть на шпильках».

«Це що взагалі таке? Ми будуємо натівську армію чи сексистський заповідник совка? Невже в Міноборони не знають, що на війні дівчата ходять у берцях?» — вказала вона.

«Міністерство оборони України, а що за нова форма? Це ми так рішучим кроком в НАТО йдемо?», — написав у Facebook активіст Олексій Цимбалюк.

Медіаменеджер і журналістка Ангеліна Карякіна саркастично прокоментувала ідею Міноборони: «Парад — це, м'яко кажучи, не про комфорт військових. Але якщо це аж настільки красиво, кого ще можна буде побачити на параді в каблах?»

Політик і волонтер Олександр Погребиский заявив, що в Міноборони цього року «над дівчатами вирішили познущатися».

«Міноборони "похвалилось" фото з підготовки до параду. Стройовий крок на підборах…щоб що? Чи скінчиться колись цей парад ідіотизму?» — обурилася заступниця керівника секретаріату Уповноваженого щодо захисту державної мови Аліна Шпак.

«Це дуже схоже на парадну практику тоталітарних країн — таких як Китай», — написав український журналіст, колишній політик і народний депутат Євген Лешан.

Як повідомляла Рубрика, Міноборони опублікувало новину про тренування курсанток Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які опанувують новий стройовий крок на підборах.

Що не так з цим тренуванням пояснила відома ветеранка Марія Берлінська. Відзначимо, що у коментарях до її допису зазначають, що таке взуття є частиною парадного одягу згідно з Наказом МОУ №606 от 20.11.2017 року.

На минулому параді дівчата були в повсякденній формі одягу і зі зброєю, а цього року – крокуватимуть у парадній формі, без зброї, у туфлях на підборах.

Також змінили висоту кроку: раніше нога мала підніматися від землі на 15-20 сантиметрів, нині ж – на 10-15 см.

Курсантки вже місяць тренуються до параду і зізнаються, що у туфлях на підборах "трішечки важче, ніж у берцях".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: