fbpx
Сьогодні
10:51 02 Лип 2021

Відома ветеранка закликала відмовитися від підборів в армії: чому

Фото: Міноборони

Ветеранка Марія Берлінська пояснила, що не так з тренуваннями курсанток Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, які опанувують новий стройовий крок на підборах.

Про це вона написала у Фейсбук, передає Рубрика.

"Вчора добра половина українського фейсбук обурювалась цим фото. Помітила, що все ж є люди, які щиро не розуміють що тут не так. Умовний збірний коментар: "Женщіни на каблуках ето же красіво!" Отже, що тут не так:

  1. Жінки, як і чоловіки воюють в бєрцах. За час війни багато наших дівчат загинули, на полі бою, у військовій формі. Ціль будь якого військового параду – продемонструвати військову спроможність армії.(залишу за дужками своє особисте ставлення до парадів). Очевидно, що солдат на каблуках абсолютно небоєздатний. Для яскравої ілюстрації можна уявити взвод генералів, які біжать на штурм в цих туфлях, на чолі з Міністром оборони.
  2. Просто шкідливо для здоров'я. Щоб зрозуміти що таке стройовий крок на підборах і його ортопедичні наслідки для спини, ніг etc – не обов'язково експерементувати. Просто уявіть, що в цьому взутті вас муштрують відбивати стройовий на плацу. Кожен удар каблуком по бетону – удар по хребту. Цілими днями, тижнями, місяцями( бо так і відбувається репетиція параду).
  3. Зазвичай такі речі практикують в РФ, Північній Кореї, і ще в кількох африканських країнах. Основна ціль – для услади ока високих воєначальників на трибунах. Тут без коментарів", – написала Марія Берлінська.

При цьому вона відзначила, що реакція Міністерства – просто закрити людям можливість коментування під своїм постом.

"Здорова реакція, як і належить у відкритому суспільстві: провести службову перевірку і зрозуміти хто прийняв таке рішення; відзвітуватися скільки коштів було витрачено на закупівлю цього взуття з наших податків та хто понесе матеріальну відповідальність; публічно вибачитись перед своєю армією та ветеранами. P.S. Окремий комізм суто "жіночі" коробочки на параді. Але це вже окрема тема.", – зазначила ветеранка.

дівчата на каблуках армія

Фото: Армія.Inform

дівчата на каблуках армія

Фото: Армія.Inform

дівчата на каблуках армія

Фото: Армія.Inform

У коментарях до її допису зазначають, що таке взуття є частиною парадного одягу згідно з Наказу МОУ №606 от 20.11.2017 року.

Зауважимо, що за даними Міноборони, курсантки ВІКНУ тренуються на підборах двічі на день.  Ранкове – від 7:30 до 8:30 та післяобіднє – від 15:00 до 18:00. Між тренуваннями дівчата відпочивають. Обрали такий час, щоб не проводити підготовку під час найбільшої спеки. За цим графіком займаються всі «коробки», що залучені до участі в параді.

Також у Міноборони відзначають, що є ймовірність, що ближче до 24 серпня графік тренувань ставатиме щільнішим.

У Раді вимагають службове розслідування щодо того, хто погодив "марш на підборах".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: