fbpx
Сьогодні
16:06 25 Чер 2021

Уряд обмежив для громадян деяких країн в'їзд до України: усе через штам Delta

English version here

Cамостійна подорож до Європи

Кабінет Міністрів України вніс зміни до карантинних норм для протидії поширенню штаму Delta коронавірусу. Вони стосуватимуться в'їзду в Україну з країн, де зараз спостерігається спалах цього штаму.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України.

Зокрема, іноземцям (крім тих, хто має посвідку на постійне проживання в Україні) та особам без громадянства старше 12 років, які в'їжджають до України з Індії, Великої Британії, Росії та Португалії або перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх двох тижнів, треба буде здати експрес-тест на визначення антигена коронавірусу безпосередньо в пунктах пропуску на кордоні. Якщо результат буде негативним ㅡ можна в'їжджати.

Якщо результат виявиться позитивним або ж людина відмовиться від тестування прикордонник може відмовитися пропускати її на територію України.

Громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно живуть на території України (крім тих, хто молодше 12 років) та прибули з вказаних країн, також мають обов'язково здати експрес-тест. У разу позитивного результату вони відправляються на обов'язкову самоізоляцію або обсервацію.

Наразі у МОЗ зазначають всього про чотири країни, з яких буде обмежено в'їзд через штам Delta.

Нові норми почнуть діяти з 2 липня.

Нагадаємо, що 23 червня стало відомо про перший зафіксований випадок захворювання на коронавірус зі штамом Delta в Україні.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: