fbpx
Сьогодні
09:42 23 Чер 2021

Штам "Дельта плюс" виявили вже у 10 країнах

Штам "Дельта плюс", похідний від "Дельта", виявлено в 10 країнах – Великобританії, США, Японії, Китаї, Португалії, Швейцарії, Польщі, Непалі, Росії та Індії.

Про це повідомляє індійське видання Hindustantimes, передає Рубрика.

Delta Plus внесено до списку Всесвітньої організації охорони здоров'я як варіант, що викликає особливе занепокоєння. Відзначається, що він стійкий до «коктейлю» моноклональних антитіл.

За даними газети «Guardian», спочатку цей штам неофіційно називали непальським варіантом, оскільки його було виявлено в 13 осіб, які подорожували з Непалу в Японію. Проте невідомо, чи справді він з'явився в Непалі.

"Дельта плюс" є варіантом "Дельта" з додатковою мутацією під назвою K417N. Існує принаймні дві окремі групи цього варіанта, відомі як Delta-AY.1 і Delta AY.2. Delta AY.1 вважається більш поширеним.

Цей штам становити більшу небезпеку, ніж оригінальний вірус, оскільки легше передається і стійкіший до вакцин та імунітету.

На сьогодні вакцини ефективні проти варіанту "Дельта", особливо після двох щеплень, проте органи охорони здоров'я занепокоєні подальшою мутацією коронавірусу, відзначає «Guardian».

Щодо "Дельта", то саме цей штам став причиною високої смертності другої хвилі епідемії в Індії, коли в країні щодня реєструвалося понад 400 тисяч випадків захворювання, у крематоріях не вистачало місць та палива для кремації тіл, а також було зруйновано систему охорони здоров'я по всій країні.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні, 23 червня, може відбутися засідання Ради національної безпеки та оборони. Одне з питань порядку денного – загроза появи "індійського" штаму коронавірусу в Україні.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: