fbpx
Сьогодні
18:22 18 Чер 2021

У Раді заявили, що парламент може звернутися до США для отримання ПДЧ від НАТО

Верховна Рада може звернутися до США щодо надання Плану дій щодо членства в НАТО після переговорів президентів України і США Володимира Зеленського і Джо Байдена.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів народний депутат від "Слуги народу" Олексій Жмеренецький, передає "Рубрика".

Відповідаючи на питання, чому Рада буде просити США дати ПДЧ тільки восени, а не прямо зараз, "слуга народу" зазначив:

"Ми використовуємо всі канали і інструменти, щоб давати відповідні сигнали. Зараз відбувається цілий ланцюжок зустрічей, Байдена з ЄС, з Путіним, далі планується візит президента. Тому логічно за результатами всіх переговорів побачити позицію всіх сторін, і тоді вже звертатися до Конгресу з чіткими пропозиціями або проханням. Це логічний етап продовження переговорів, які вже заплановані".

Нардеп не виключив, що на зустрічі Зеленського і Байдена "буде чіткий сигнал про те, що буде відбуватися надання якогось іншого посиленого формату співпраці з НАТО, і тоді ця заява буде просто не потрібна".

"Попередньо, Зеленський дуже однозначно дав сигнал і США, і Євросоюзу, що потрібно переходити від розмов до конкретних дій, і ми сподіваємося, що зустріч Байдена і Зеленського матиме результатом конкретний план дій", – додав Жмеренецький.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: