fbpx
Сьогодні
22:59 17 Чер 2021

У Кремлі заявили, що членство України в НАТО буде "червоною лінією"

English version here

У Кремлі заявили, що членство України в НАТО буде «червоною лінією» для Москви і що Росію хвилює розмова про те, що Києву може бути наданий План дій щодо членства (ПДЧ).

Про це сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Reuters.

«Це те, за чим ми спостерігаємо дуже уважно, і це насправді є «червоною лінією» для нас – щодо перспективи вступу України в НАТО… Звичайно, це викликає наші занепокоєння», – сказав Пєсков на наступний день після зустрічі президентів США і РФ Джо Байдена та Володимира Путіна у Женеві.

Президент України Володимир Зеленський заявив у понеділок, що хоче почути чітке «так» чи «ні» від Байдена щодо надання Україні плану вступу до НАТО. Байден заявив, що Україні спершу потрібно викорінити корупцію та виконати інші критерії.

Крім цього, Пєсков в ефірі «Еха Москви» заявив, що участь США у нормандському форматі на саміті Путін-Байден не обговорювалася. Він додав, що цей формат є самодостатнім. «Якісь нові учасники там навряд чи потрібні, але, звичайно ж, вести консультації з американцями – це те, що цілком можливо і те, про що вчора говорилося», – сказав Пєсков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: