fbpx
Сьогодні
16:51 17 Чер 2021

У Штайнмаєра відреагували на демарш українського посла щодо заходів до 80-річчя нападу Німеччини на СРСР

У канцелярії президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра вважають, що український посол Андрій Мельник робить погану послугу своїй країні.

Про це пише DW.

Президентська канцелярія Франка-Вальтера Штайнмаєра заявила, що рішення українського посла не брати участь у заході "викликає жаль" та суперечить переконанню президента, "що пам'ять про цю війну повинна мати об'єднуючий ефект, понад усіма розбіжностями та конфліктами".

Загальний удар посла проти німецької політики пам'яті є неприйнятним, заявили у відомстві Штайнмаєра. "Цим загальним звинуваченням він (Мельник) робить погану послугу виправданим інтересам своєї країни, а також німецько-українським відносинам", – зазначили в адміністрації німецького президента, цитує агентство dpa.

Як очікується, президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр у п'ятницю, 18 червня, відкриє в музеї виставку "Виміри злочину. Радянські військовополонені у Другій світовій війні", а також виступить з промовою.

Нагадаємо, посол України в ФРН Андрій Мельник оголосив бойкот виставці про Другу Світову: в музеї, де її проводили, не згадують про участь нашої держави в війні. Андрій Мельник заявив, що причиною бойкоту є те, що в назві музею про Другу Світову згадана лише Росія, натомість інші країни, такі як України чи Білорусь, які понесли найбільше втрат у війні – ні.

Це "образливо з точки зору українців, дуже плачевно і водночас дивно", написав посол у листі до директора музею, який отримала у своє розпорядження агенція dpa.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: