fbpx
Сьогодні
14:41 15 Чер 2021

МЗС докладає зусиль, щоб новий уряд Німеччини дав Україні зброю, – Кулеба

Україна докладає зусиль, щоб вже новий уряд Німеччини, який почне працювати восени, змінив свою позицію щодо постачання озброєння нашій державі.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 14 червня в етері програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає zn.ua.

"Цей уряд вже не змінить свою позицію, але вже восени, за результатами виборів в кінці вересня, в Німеччині буде новий уряд. Ми працюємо над тим, щоб вже новий уряд змінив свою позицію з цього питання", – заявив він.

Раніше голова МЗС Німеччини Гайко Маас на брифінгу з українським колегою Дмитром Кулебою натякнув на те, що його країна не постачатиме зброю Україні, аби РФ не відмовлялася від участі у нормандському форматі.

Раніше співголова німецької партії "Союз 90/Зелені" Роберт Габек заявив, що хоче залишити перспективу вступу України в НАТО відкритою і виступив за надання їй оборонних видів озброєнь для можливості опору російській військовій агресії на сході країни.

Дві партії у великій коаліції Німеччини – Християнські демократи (ХДС) і Соціал-демократи (СДПН) – розкритикували заяву Габека. Вони переконані, що відправка зброї Україні буде "використана Росією як привід для відправки своїх військ" в регіон.

За результатами останніх опитувань, Зелені лише на кілька відсотків відстають від правлячого блоку ХДС/ХСС, голоси за них на вересневих виборах до Бундестагу готові віддати 20-22% опитаних виборців проти 28% прихильників консерваторів.

Після виборів 26 вересня у німецькому Бундестазі, найімовірніше, з'явиться чорно-зелена коаліція (при цьому є невеликий шанс, що саме Бербок очолить уряд). Коаліцію християнських демократів і "зелених" у Києві розглядають як одну з найбільш сприятливих для України, чекаючи, зокрема, перезавантаження політики щодо "Північного потоку-2".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: