fbpx
Сьогодні
16:58 16 Чер 2021

Нові амбітні цілі. До 2030 року Україна планує зменшити кількість шкідливих викидів в атмосферу, – міністр захисту довкілля

Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів було запропоновано Уряду нову кліматичну ціль: йдеться про національно-визначений внесок до Паризької кліматичної угоди, що полягає у зменшенні рівня шкідливих викидів в атмосферу на 35% від рівня викидів 1990 року до 2060 року. 

Про це під час Екологічного Форуму ООН 2021 заявив Міністр захисту довкілля Роман Абрамовський, повідомляє Рубрика.

"Враховуючи нашу амбітну економічну стратегію, де є значне зростання промисловості та зростання ВВП, нам потрібно дуже багато інвестицій. При цьому головне побоювання бізнесу — Україні не вдасться залучити таку кількість інвестицій. Але в мене завжди є контраргумент: через 10 років колір великих інвестицій буде зелений. Ніхто не буде інвестувати в брудні технології, ніхто не буде інвестувати в business as usual, в те, як робиться зараз; ніхто не буде інвестувати в технології, які не приводять до зменшення викидів парникових газів. На сьогодні такі технології не досить розвинені, але я вірю, що через 10 років з'являться провідні технології, і вони будуть здешевлювати не тільки заходи по викиду парникових газів, а й технологічні ланцюги, і промислові ланцюги також. Тому така ціль, на мою думку, максимально амбітна, така ціль, на думку міністерства, досяжна і на рівні уряду буде корелюватись із нашими пропозиціями", — пояснив Абрамовський. 

Запропонований Уряду національно-визначений внесок має бути затверджений до кінця липня поточного року, щоб презентувати його як національну ціль до 2030 року на конференції Паризької угоди в Глазго.

За словами міністра, зменшити шкідливи викиди на третину від рівня 1990 року — це ще далеко не все:

"Нам потрібно досягнути кліматичної нейтральності, і є пропозиція — зробити це до 2060 року. Для того, щоб досягти такої мети, скорочення буде замало. Ми розраховуємо на нові технології, зокрема, на технологію уловлювання СО2, за допомогою якої ми зможемо зменшувати рівень концентрації двоокису вуглецю в атмосфері", — заявив міністр. 

Європа поставила перед собою більш амбітну ціль — досягнути нейтральності до 2050 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: