fbpx
Сьогодні
16:28 16 Чер 2021

У Міндовкілля розказали, як буде посилено контроль за небезпечними відходами

Під час Екологічного Форуму ООН 2021 директорка Департаменту з питань поводження з відходами та екологічної безпеки Міндовкілля Олена Колтик пояснила, як у майбутньому буде розвиватись законодавче регулювання структури управління сміттям.

Олена Колтик відмітила, що прийняття закону про заборону пластикових пакетів — це великий крок для України, проте, за її словами, "Пакетики — це маленька цеглинка, яку ми заклали в реформи. Наш фундамент — це рамковий закон про управління відходами", передає Рубрика.

Рамковий закон про управління відходами (законопроект №2207-1-д) закладе основні правила: 

  • ієрархію поводження з відходами;
  • принцип "забруднювач — платить";
  • принцип первинної відповідальності виробника за подальшу переробку продуктів.

"Як тільки буде прийнято рамковий закон, ми будемо посилювати контроль за небезпечними відходами, ми вже розробляємо законопроект про відходи видобувної галузі, і ми будемо встановлювати секторальні законопроекти для кожного напрямку відходів, починаючи від упаковки, закінчуючи транспортними засобами, мастилами, акумуляторами і батареями, і так само електричними приладами, тому що все це є провідними європейськими практиками, які вже показали певний рівень ефективності та результативність", — поділилася планами пані Колтик.

Рамковий законопроект було прийнято у першому читанні у липні минулого року, він знаходиться на стадії підготовки до другого читання. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: