fbpx
Сьогодні
12:18 13 Чер 2021

Очільник ВООЗ не виключає лабораторного походження коронавірусу

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус у межах саміту лідерів країн "Великої сімки" (G7) заявив, що не виключає версію лабораторного походження COVID-19. Також він звинуватив Китай у недостатній "прозорості" на початковому етапі розслідування природи вірусу.

Про це повідомляє Daily Mail.

За його словами, встановити походження вірусу слід хоча б "з поваги" до 175 мільйонів людей, які заразилися ним, і 3,7 мільйона жертв. ​​

"Я думаю, що знати, звідки цей вірус стався, варто з поваги, якої ці люди заслуговують, а також для того, щоб ми могли запобігти його повторенню", — заявив Гебреєсус.

При цьому він не виключив лабораторного походження коронавірусу.

"Кожна гіпотеза повинна бути відкрита", — сказав очільник ВООЗ.

Також він повідомив, що на початкових етапах розслідування з боку Китаю не було достатньої "прозорості та співпраці".

Крім того, Гебреєсус заявив, що для повного подолання пандемії потрібно вакцинувати не менше 70 відсотків населення світу. Для цього необхідно 11 мільярдів доз вакцин. Щодо короткострокової перспективи, то, за його словами, вже до вересня цього року необхідно вакцинувати не менше 10 відсотків населення кожної країни, а до кінця поточного року — 40 відсотків. Для цього вже зараз потрібно 100 мільйонів доз вакцин та ще 250 мільйонів до вересня. Очільник ВООЗ також закликав зробити висновки з поточної коронакризи з тим, щоб убезпечити світ від майбутніх пандемій.

"Є багато інших уроків, які ми всі повинні засвоїти про те, як захистити наші нації та наш світ від майбутніх пандемій. Перш за все, в основі пандемії лежить дефіцит солідарності та обміну даними, інформацією, ресурсами, технологіями та інструментами, необхідними кожній країні для захисту свого народу", — підсумував він.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: