fbpx
Сьогодні
21:05 10 Чер 2021

Судді блокують роботу КСУ: у "Слузі народу" розповіли подробиці

Декілька суддів Конституційного суду (КСУ) блокують роботу суду, вимагаючи, щоб звільнений ексголова КСУ Олександр Тупицький вийшов на роботу.

Подробиці розповіла нардепка з фракції "Слуга народу", представниця парламенту в КСУ Ольга Совгиря, пише "Україна 24".

"Є імовірність (що кожне засідання КСУ буде блоковане – ред.), є такий ризик. Але сам КСУ не відкриває провадження щодо конституційності указів президента про звільнення Касмініна і Тупицького, тобто вони й не відмовляють, і не відкривають провадження. Це колегія з трьох суддів, які не можуть вирішити. Мають бути цивілізовані форми реагування на будь-які ситуації. Якщо судді КСУ реагують нецивілізовано – у мене тоді запитання…" — сказала вона.

На думку депутатки, судді КСУ вдаються до хитрощів.

"Я не думаю, що це корупція, я думаю, що це процесуальні хитрощі, недобросовісні затягування розгляду справи. Звичайно, в цей час судді у повному складі отримують всю заробітну плату, всі гарантії соціального статусу за рахунок платників податків, за рахунок громадян. Зарплата у суддів КСУ є космічною. За таку зарплату вони мають забезпечувати верховенство права і Конституції, а не ми щодня маємо чути, що в КСУ якісь нескінченні скандали", — сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: