fbpx
Сьогодні
19:08 10 Чер 2021

У Зеленського не бачать підстав для паніки через блокування роботи КСУ

Фото: facebook.com/OACK.640

Конституційний суд України (КСУ) має відновити роботу у звичайному режимі вже з наступного тижня, сьогоднішнє "заблоковане" засідання – це звичайна робоча ситуація.

Про це УНН розповів представник Зеленського в КСУ, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський.

"Я не бачу підстав для паніки, це звичайна робоча ситуація… Я думаю, що з наступного тижня Конституційний суд буде працювати", – зазначив представник Президента.

Як пояснив Веніславський, сьогодні питання стояло не в тому, забезпечити участь у засіданнях Олександра Тупицького та Олександра Касмініна, а в тому що 3 червня під час усних слухань конституційності закону про ринок землі сільськогосподарського призначення народні депутати Власенко та Німченко заявили клопотання про те, що вони вважають неможливим слухання даної справи без участі цих колишніх суддів.

У зв'язку з тим, що це клопотання не було розглянуто і не було вирішено, а вирішити його можна лише шляхом відмови у задоволенні клопотання (тому що у КСУ немає повноважень, щоб забезпечувати участь тих осіб, які не мають статусу судді в зв'язку з тим що укази про їх призначення були скасовані), технічні, процедурні моменти вирішення цього клопотання стали підставою того, що не вдалось затвердити порядок денний у вівторок і сьогодні, 10 червня.

"Завтра Конституційний суд має зібратись на засідання і якраз обговорити це питання. Я думаю, що завтра воно буде вирішено, і з наступного тижня ми можемо очікувати, що Конституційний суд повернеться до поточної роботи та блокування навряд чи можна очікувати, їх не буде", – зазначив Веніславський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: