fbpx
Сьогодні
12:40 07 Чер 2021

Зеленський вважає, що до кінця року Рада прийме усі головні екологічні закони

Президент Володимир Зеленський вважає, що у 2021 році всі головні екологічні закони будуть проголосовані.

Про це він розповів у інтерв'ю телеканалу "Україна 24" під час форуму "Україна 30. Екологія".

За словами Зеленського, Україні необхідно кілька законів, спрямованих на збереження навколишнього середовища.

"Ми можемо все зберегти, потрібно працювати в декількох напрямках. Нам ще потрібно прийняти кілька важливих екологічних законів, і ми їх обов'язково приймемо, попри лобізм великої промисловості. Вони в принципі вже готові, далі робота в комітетах і голосування у Верховній Раді. Я вважаю, що у 2021 році всі головні екологічні закони будуть проголосовані", — сказав він.

Президент України вважає, що наразі катастрофічної ситуації з питною водою в Україні немає, однак під загрозою можуть опинитися наступні покоління.

"Ми за це відповідаємо. Хто винен — ​​винні всі, промисловці, велика промисловість через викиди та забруднення річок, питної води, і навколишнього середовища в цілому. Сьогодні я підписав закон про пластикові пакети. Вони будуть заборонені через 9 місяців. Можливо, у нас з'явиться нове ставлення в принципі до навколишнього середовища, до своєї української землі. Ми всі несемо відповідальність, і журналісти повинні про це дуже багато говорити", — сказав він.

Зеленський пообіцяв, що буде проведено ретельний аудит природних ресурсів України.

"Я був відверто незадоволений звітом в РНБО з приводу питної води, забруднення річок. Той аудит, який продемонстрували, я вважаю, що він не виконаний повністю. В цьому багато популізму, тому я сказав, що нам потрібно показати реальну картину. Буде проведено фундаментальний аудит. Точно так же, як і з надрами. Не просто ми позбавили 17 компаній "сплячих" ліцензій — ні, так не буде, що просто для відводу очей. Ні, все ліцензії, все надра будуть проаналізовані, люди побачать, і всі ці компанії теж люди побачать", — сказав він.

Нагадаємо, що на цьому ж форумі президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України", який Верховна Рада ухвалила 1 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: