fbpx
Сьогодні
13:32 30 Кві 2021

У Чехії на протесті проти проросійського впливу розгорнули прапор України

Фото: Ivanna Trutnenko

У Празі 29 квітня сотні людей протестували проти президента Мілоша Земана та інших політиків, яких вважають проросійськими. Учасники заходу також висловили солідарність з Україною.

Про це повідомляє "Радіо Свобода", передає Рубрика.

Протестувальники звинувачували Земана в державній зраді через його нещодавні коментарі, які ставили під сумнів російську участь у вибуху боєприпасів у Врбетице.

Учасники акції закликали верхню палату парламенту, Сенат, пред'явити Земану звинувачення в державній зраді. Вони називали його "слугою Кремля" і "загрозою безпеці" для країни. У Сенаті вже заявили, що розглядають такий варіант.

Схожі протести відбулися і в інших містах країни.

"Чехія належить до Європи, ми хочемо жити в країні з її власними правами. Ми не бажаємо, щоб нами керували олігархи, такі як Бабіш, і російські агенти, такі як наш президент Земан", — сказав учасник акції та член організації Pulse of Europe Мартін Екснер.

Крім того, на заході можна було помітити великий прапор України та біло-червоно-білий прапор Білорусі.

"Ми розгорнули тут прапори України та Білорусі, тому що хочемо висловити свою солідарність із цими двома країнами, оскільки без солідарності з ними — ми й самі вільними бути не можемо. Прапор ЄС тут зрозуміло чому — Україна є частиною Європи, Білорусь з часом так само, сподіваюсь, стане частиною ЄС", — сказав засновник активістської групи "Капутін" Отакар Ван Гемунд.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: