fbpx
Сьогодні
15:28 25 Кві 2021

У Чехії заарештували трьох бойовиків, які ймовірно воювали проти України

Фото: Novinky

У Чехії 23 квітня суд відправив від варту трьох із п'яти затриманих у ніч з 20 на 21 квітня, які, за версією прокуратури, воювали проти України на боці бойовиків "ДНР". Однак це рішення не є остаточним — обвинувачені ще можуть подати скаргу на постанову суду.

Про це повідомив прокурор Вищої прокуратури Праги Мартін Білі, передає Novinky.

Так, під варту потрапили голова "Об'єднання чехословацьких солдатів в резерві миру" Іван Кратохвіл, члена цієї організації Мілош Уржецкий і православний священник Пршемисл Іван Гадрава.

Так, усім п'ятьом затриманим громадянами Чехії напередодні засідання суду пред'явили обвинувачення в тероризмі, участі в терористичному угрупованні, фінансуванні тероризму, а також підтримці й пропаганді тероризму.

Трьох із них вирішили відправити під варту, оскільки, на думку прокурорів, вони можуть втекти або впливати на свідків. Ймовірним бойовикам "ДНР" загрожує до 20 років тюрми за тероризм, до 12 років — за фінансування тероризму, а також до 15 років — за підтримку й пропаганду тероризму.

Видання Novinky пише, що "Об'єднання чехословацьких солдатів в резерві миру" може бути причетним до організації поїздок чеських громадян на Донбасі — для участі в бойових діях з боку бойовиків. Крім того, ця організація нібито організовувала військові навчання.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: