fbpx
Сьогодні
15:30 30 Кві 2021

Одним з джерел фінансування НВВ2 міг би стати Український кліматичний фонд, – Мінекології

Одним із джерел фінансування реалізації цілей Другого національного визначеного внеску України в Паризьку хартію (НВВ2) міг би стати Український кліматичний фонд.

Про це заявив міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський на зустрічі з послом ФРН в Україні Анкой Фельдгузен в четвер, повідомила пресслужба відомства.

"Одним із шляхів та механізмів фінансування реалізації цілей НВВ2 ми вбачаємо в Українському кліматичному фонді. Його створення є важливим для Міндовкілля. Наша мета, аби кошти з екологічних податків йшли на конкретні програми зі стимулювання модернізації і заходів енергоефективності промисловості та інших напрямків скорочення викидів", – зазначив Абрамовський.

Міністр також повідомив, що Україна знаходиться на фінальному етапі поновлення внеску в Паризьку хартію і завершує консультації зі стейкхолдерами у всіх секторах, щоб сформувати кінцеву мету щодо скорочення викидів.

За словами Абрамовського, українська мета зі скорочення викидів СО2 на 65% до 2030 року в порівнянні з 1990 роком – цілком досяжна.

Однак при її реалізації не уникнути значних фінансових вкладень, оскільки масштабні трансформації торкнуться всі галузі економіки.

Як повідомлялося раніше, за даними Мінекології, Україні знадобиться 102 млрд євро для досягнення цілей НОВ2.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: