fbpx
Сьогодні
14:09 25 Кві 2021

В Україні запровадили премію імені Бориса Патона

Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким державна премія України в галузі науки і техніки була перейменована в національну премію імені Бориса Патона.

Про це йдеться в ухваленому на позачерговому пленарному засіданні законопроєкті №5327.

За основу і в цілому його підтримали 271 народний депутат.

Проєкт законодавчого акту пропонує внести низку змін до статті 11 закону "Про державні нагороди України". Зазначається, що законопроєкт було подано за зверненням президента Володимира Зеленського до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо запровадження премії покійного академіка.

Згідно з пояснювальною запискою, цей законопроєкт розроблений з метою увічнення пам'яті видатного українського вченого і організатора науки академіка Бориса Патона.

Довідка

Бори Патон – радянський і український вчений у галузі металургії і технології металів, доктор технічних наук, професор, помер 19 серпня 2020 року на 102-му році життя.

З 1953 року – директор Інституту електрозварювання ім.Патона. З 1962 року – президент Національної академії наук України. На момент смерті був найстаршим (одночасно за віком і за терміном перебування на посаді) президентом державної Академії наук у світі, а також найстарішим (як за віком, так і за тривалістю перебування в статусі) дійсним членом Національної академії наук України і Російської академії наук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: