fbpx
Сьогодні
19:45 16 Бер 2021

Загородній: НАН України готова сприяти оскарженню рішення про скасування нового правопису

НАН України готова в межах своєї компетенції надати допомогу Кабінету Міністрів при оскарженні судового рішення, яке стосується скасування нового українського правопису.

На цьому наголосив президент НАН України Анатолій Загородній під час зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, передає Урядовий портал.

Загородній підкреслив, що Академія стурбована рішенням Окружного адміністративно суду Києва щодо скасування нової редакції Українського правопису та готова підтримати його захист.

Окрім того, під час зустрічі керівник Академії поінформував Главу Уряду про стан реформування установи. За словами Анатолія Загороднього, НАН України розпочала роботу з реорганізації інститутів, суттєво розширила мережу молодіжних дослідницьких лабораторій і груп. Зокрема, вперше в Україні започаткувала програму "постдоків" з метою залучення талановитої молоді в Академію.

Під час цієї ж зустрічі Денис Шмигаль та Анатолій Загородній обговорили залучення Академії до роботи над виконанням Указу Президента України щодо розроблення довгострокової програми розвитку атомної енергетики України в рамках реалізації Енергетичної стратегії до 2035 року. Президент Національної академії наук запропонував включити до програми науково-технічний супровід атомної енергетики. За його словами, супровід стосуватиметься подовження ресурсу чинних енергоблоків, розроблення та освоєння ядерних технологій наступного покоління, впровадження сучасних методів поводження з радіоактивними відходами тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: