fbpx
Сьогодні
12:41 22 Кві 2021

ОБСЄ зафіксувала на Донбасі "Гради", які окупанти розмістили з порушенням лінії розмежування

English version here

Фото Reuters

ОБСЄ зафіксувала на Донбасі 12 реактивних систем залпового вогню "Град", які бойовики розмістили з порушенням ліній відведення.

Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ.

Повідомляється, що 19 квітня безпілотник ОБСЄ зафіксував шість "Градів" поблизу окупованого населеного пункту Каютине: один із них на буксирі перевозила вантажівки.

Ще шість "Градів" помітили поблизу Чорнухиного. У місії зазначають, що це озброєння бойовики розмістили з порушенням ліній відведення.

Крім того, спостерігачі побачили 42 танки на полігоні на непідконтрольній території Донецької області.

Також місія зафіксувала один зенітний ракетний комплекс, який розмістили з порушенням лінії розведення, у житловому кварталі в підконтрольному населеному пункті.

Як повідомляла Рубрика, окупанти на Донбасі вже кілька днів обстрілюють з мінометів 120 калібру околицю населеного пункту Південне. З 19 квітня там почали фіксувати також обстріли з протитанкових ракетних комплексів, зенітних установок, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

При цьому збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

У Росії заявляють, що війська перекидають через нібито загрозу НАТО. Президент України Володимир Зеленський вважає, що Росія нарощує свою присутність біля кордонів, щоб перевірити Захід: зокрема, як зміниться підтримка України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: