fbpx
Сьогодні
20:28 12 Кві 2021

США та НАТО обговорили ситуацію на кордоні Росії та України

Фото: state.gov

Держсекретар США Ентоні Блінкен в ході телефонної розмови з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом обговорив ситуацію на кордоні Росії й України, закликавши РФ припинити нарощування військової присутності.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Держдеп США.

"Блінкен і Столтенберг обговорили багато тем, зокрема на терміновій необхідності того, щоб Росія припинила агресивне нарощування військової присутності вздовж кордону з Україною і в окупованому Криму", – йдеться в заяві американського відомства.

Держсекретар США і генсек НАТО також обговорили ситуацію в Афганістані і плани щодо майбутнього саміту Альянсу.

Нагадаємо, 30 березня, під час доповіді у парламенті, начальник Генерального штабу-головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що Росія нарощує війська поблизу державного кордону України під виглядом підготовки до навчань "Захід-2021". Ворожі війська зосереджені в окупованому Криму, а також у Ростовській, Брянській і Воронезькій області.

Також Зеленський заявив, що можливість російського вторгнення до України цілком реальна і держава до цього готова.

Нагадаємо, останнім часом ситуація на Донбасі загострилася. Об'єднані сили ледь не щодня зазнають втрат через обстріли бойовиків та підриви на мінах. З початку 2021 року на Донбасі загинули 23 військових, десять з них – у період з 26 березня.

Раніше голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Україна більше не проводитиме переговори щодо Донбасу в Мінську, оскільки Білорусь перебуває у сфері впливу Російської Федерації.

Крім того, Кравчук терміново звернувся до спецпредставниці ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: