fbpx
Сьогодні
17:22 06 Кві 2021

Кравчук вимагає терміново провести засідання ТКГ

Фото Getty Images

Голова української делегації Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук терміново звернувся до спецпредставниці ОБСЄ.

Про це він розповів в на телеканалі "Україна 24".

"3 години тому я письмово звернувся до пані Хайді Грау з пропозицією, з огляду на те, що знову загинули 2 українських солдати, і ситуація на Донбасі дуже напружена, провести терміново засідання Тристоронньої контактної групи. Я думаю, що воно ще не розглянута, а якщо розглянута, то відповіді ще немає. Сподіваюся на відповідь", — сказав він.

Кравчук розповів, що вже пропонував прийняти заяву про відновлення режиму припинення вогню.

"На минулому засіданні з самого початку я звернувся до учасників з пропозицією, враховуючи, що ситуація складна, і тоді загинули 4 українських солдати і 2 були поранені, прийняти заяву або звернення, в якому акцентувати на тому, щоб повернутися в рамки тиші, припинення вогню, яке було прийнято 22 липня минулого року. Посол Чевік навіть сформулював це питання текстуально. Цей документ підтримала і Хайді Грау. Але чомусь російська сторона, пан Гризлов, не підтримала ту ініціативу.

Я думаю, що на тому засіданні можна було б повернутися до цієї ідеї, враховуючи, що ми перебуваємо фактично напередодні великого свята Христового Воскресіння, і можна було б поставити питання, що нехай значення цього свята могло б стати початком не просто перемир'я, але і зупинки вогню на всьому фронті. Думаю, що ми підготуємо відповідний документ", — сказав він.

Зазначимо, сьогодні, 6 квітня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили обстріл позицій українських захисників.

Внаслідок ворожого мінометного вогню один український захисник отримав поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та на жаль, під час евакуації він помер.

Також, внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення несумісні з життям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: