fbpx
Сьогодні
17:44 12 Кві 2021

"Це може бути кожного дня": Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення

English version here

Фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський заявив, що можливість російського вторгнення до України цілком реальна і держава до цього готова.

Зеленський під час поїздки на Донбас у спілкуванні із журналістом CNN.

"Звичайно (можливість вторгнення Росії є реальною – ред.). Ми знаємо це: з 2014 року це може бути кожного дня. Вони (Росія – ред.) готові, але ми теж готові, тому що це наша земля і наша територія", – сказав Зеленський журналісту.

Як повідомляла Рубрика, 8 квітня Зеленський перебував з робочою поїздкою на сході України.

Він відвідує передові позиції, де останнім часом систематично порушується режим всеосяжного та сталого припинення вогню і де внаслідок ворожих обстрілів загинули та були поранені українські захисники.

Нагадаємо, останнім часом ситуація на Донбасі загострилася. Об'єднані сили ледь не щодня зазнають втрат через обстріли бойовиків та підриви на мінах. З початку 2021 року на Донбасі загинули 23 військових, десять з них – у період з 26 березня.

Раніше голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Україна більше не проводитиме переговори щодо Донбасу в Мінську, оскільки Білорусь перебуває у сфері впливу Російської Федерації.

Крім того, Кравчук терміново звернувся до спецпредставниці ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: