fbpx
Сьогодні
10:57 08 Кві 2021

ПА ОБСЄ закликала РФ до деескалації і поваги територіальної цілісності України

English version here

Члени загального комітету з політичних питань та безпеки ПА ОБСЄ закликали РФ до деескалації та підтвердили свою повну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Відповідна заява розміщена на сайті ОБСЄ, передає "Укрінформ".

"Ми глибоко занепокоєні повідомленнями про провокаційні та дестабілізуючі дії Росії в Україні та навколо неї, які можуть призвести до серйозної ескалації цього триваючого конфлікту. Хоча цілі Росії поки не зовсім зрозумілі, не повинно бути сумнівів у тому, що міжнародне співтовариство пильно стежить за цим. Ми закликаємо Кремль до деескалації, відведення військ і до повної поваги територіальної цілісності України", – йдеться у заяві.

Заяву було підписано головою комітету ПА ОБСЄ Річардом Хадсоном (США), заступником голови комітету Костел Некулай Дунавою (Румунія) та доповідачем комітету Лаурінасом Касчунасом (Литва).

Члени загального комітету з політичних питань та безпеки Парламентської асамблеї ОБСЄ нагадали про послідовну підтримку ПА щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також про засудження порушень Росією своїх зобов'язань згідно із Заключним Гельсінським актом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: