fbpx
Сьогодні
21:20 31 Бер 2021

У ТКГ назвали "цинічною" відмову Росії поновити "режим тиші" на Донбасі

На переговорах Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Росія відмовилася підтвердити свою прихильність угоді про припинення вогню.

Про це розповів в ефірі програми "Сьогодні Вечір" на телеканалі "Україна 24" член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш.

"На жаль, дійсно, знову "домовилися домовлятися", причому сьогодні був досить цинічний момент, коли Леонід Макарович (Кравчук – ред.) запропонував повернутися до режиму тиші з 00:00, запропонував всім сторонам підтримати це, а потім ще посол Чевік, модератор підгрупи з безпеки, запропонував зробити заяву, в якій би сторони підтвердили свою прихильність угоді про припинення вогню. І Росія, одна проти двох, відмовилася її підтримати, посилаючись на те, що вже є така угода, навіщо її ще раз підтверджувати", – розповів він.

За словами Гармаша, "ми всі прекрасно розуміємо, що перезавантаження потрібне, тому що режиму тиші фактично немає".

Нагадаємо, 26 березня під Шумами внаслідок мінометного обстрілу загинуло 4 українських військовослужбовців, 2 отримало поранення.

У відповідь у Верховній Раді підтримали постанову щодо ескалації конфлікту на Донбасі.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак у Верховній Раді повідомив, що уздовж державного кордону України розміщені 28 батальйонних тактичних груп збройних сил РФ.

Під час засідання ТКГ Леонід Кравчук запропонував поновити всеосяжне припинення вогню з 1 квітня, однак Росія відмовилася.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: