fbpx
Сьогодні
18:11 31 Бер 2021

У Пентагоні заявили, що нарощування військ Росії поблизу кордону України — це не навчання

США стурбовані нарощуванням російських військ поблизу кордону України, заявив чиновник американського оборонного відомства.

Про це він сказав в коментарі CBS.

Він уточнив, що таку ситуацію можна було б пояснити навчаннями, проте Росія не оголошувала про якісь навчання в регіоні.

Американці мають різні оцінки того, скільки додаткових російських військових стягнуті до кордону, пише NYT, помічаючи, що один з чиновників сказав виданню про приблизно 4000 додаткових військових.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак у Верховній Раді повідомив, що уздовж державного кордону України розміщені 28 батальйонних тактичних груп збройних сил РФ.

За словами Хомчака, російські війська сконцентровані в Брянській, Воронезькій, Ростовській областях та на території тимчасово окупованого Криму. Крім того, ВС РФ під приводом військових навчань і тренувань стягують до кордону з Україною додаткові сили і засоби.

Пізніше Парламент ухвалив Постанову про Заяву Верховної Ради України щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту, проект №5312.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: