fbpx
Сьогодні
09:58 25 Бер 2021

Друга смерть в Україні після щеплення: МОЗ назвало попередню причину смерті провізора у Чернівцях

English version here

Фото: AP; Євген Малолєтка

У міській лікарні Чернівців 24 березня помер провізор аптеки військового госпіталю, який 15 березня був щеплений вакциною проти коронавірусу Covishield (AstraZeneca).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Попередня причина смерті — гострий мозковий інсульт.

У міністерстві говорять, що чоловік мав важкі хронічні серцево-судинні захворювання, діабет та інші супутні хвороби. Протипоказань до введення вакцини (алергії до будь-якого з компонентів препарату) в чоловіка не було.

Крім того, 15 березня з того самого флакону щепили ще 9 людей. У двох із них зафіксували COVID-19, однак про побічні реакції в цих пацієнтів МОЗ не повідомляє.

Керівник мобільної бригади повідомив, що пацієнт переніс вакцинацію нормально: на стан здоров'я чоловік не скаржився. Однак наступного дня після вакцинації, 16 березня, пацієнта госпіталізували з інсультом.

Для встановлення точної причини смерті МОЗ призначило патологоанатомічне дослідження тіла померлого. Відомство запевняє, що й надалі у разі смерті протягом 30 днів після вакцинації розслідуватиме такі випадки.

Зазначимо, що це вже другий випадок смерті пацієнта після вакцинації в Україні.

Як повідомляла Рубрика, 23 березня на Одещині померла військовослужбовиця, якій декілька днів тому зробили щеплення проти коронавірусу. У МОЗ заявили, що, за попередньою інформацією, смерть сталася внаслідок гострих розладів кровообігу. Жінка мала хронічні серцево-судинні та інші супутні захворювання.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: