fbpx
Сьогодні
12:28 24 Бер 2021

Смерть військовослужбовиці в Одеській області після вакцинації: що відомо

English version here

Фото Reuters

На Одещині поза межами військової частини, у позаслужбовий час померла жінка-військовослужбовець за контрактом.

Про це повідомляє командування Медичних сил ЗСУ.

"Раптово втратила свідомість жінка-військовослужбовець військової служби за контрактом. Співслужбовцями було одразу викликано швидку медичну допомогу та повідомлено медичну службу військової частини. Прибувши на місце події військові та цивільні медики проводили реанімаційні заходи, які, на жаль, не мали успіху", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що жінка найближчим часом мала бути залучена до виконання службово-бойових завдань у районі проведення ООС, тому 21 березня отримала щеплення від COVID-19. Щеплення було здійснено мобільною бригадою з імунізації від Департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА, що працює з початку вакцинації та набула досвіду.

"Зі слів начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, станом на ранок 23 березня скарг на стан здоров'я жінка не висловлювала. З анамнезу вона страждала на гіпертонічну хворобу", – сказано в повідомленні.

Командування Медичних сил Збройних Сил висловило щирі співчуття родині та близьким військовослужбовця та просить представників громадськості та ЗМІ не робити передчасних висновків щодо причин та обставин її смерті.

У МОЗ також висловили щирі співчуття родині та близьким загиблої. А також зазначили, що "за попередньою інформацією Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, смерть сталася внаслідок гострих розладів кровообігу. Жінка мала хронічні серцево-судинні захворювання та інші супутні хвороби".

При цьому у МОЗ зауважують, що того ж дня з флакону вакцини щеплення було зроблено ще дев'ятьом особам, і у жодної з них ускладнень не виникло, наполягають у МОЗ.

Наразі відомо, що судово-медична експертиза призначена на 24 березня. Про її результати у ЗСУ повідомлять додатково.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: