fbpx
Сьогодні
21:10 24 Бер 2021

Єрмак: ЗМІ підтверджують, що мирний план України, Німеччини і Франції знаходиться в Росії

Фото: Офіс президента

Публікація в російській газеті "Комерсант", що розкриває положення доопрацьованого Україною німецько-французького проєкту мирного врегулювання в Донбасі "Ключові кластери по реалізації мінських угод", підтверджує факт наявності цього документа у російської сторони.

Про це в коментарі «Інтерфакс-Україна» заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

"Позитивний момент полягає в тому, що опублікований матеріал підтверджує мою попередню заяву, яке чомусь було поставлено під сумнів представниками Росії. Я нагадаю, що говорив про те, що план мирного врегулювання, створений на базі німецько-французького проєкту і доопрацьований українською стороною, лежить на столі у російської делегації", – розповів Єрмак.

Він додав, що "наявність у Росії мирного плану надає їй можливість сприяти завершенню війни в Донбасі, повернути Україні її території і людей за умови політичної волі на те".

Єрмак також додав, що сам факт наявності такої публікації в російських ЗМІ розголошує деталі переговорного процесу між політичними радниками "нормандської четвірки", "порушує існуючу етику внутрішніх домовленостей в рамках "нормандського формату".

24 березня російське видання "Комерсант" опублікувало матеріал, де розкривається суть підготовленого німецько-французького проєкту "Ключові кластери по реалізації мінських угод" з відповідними пропозиціями до проєкту української і російської сторін по їх баченню врегулювання ситуації в Донбасі.

Нагадаємо, партія "Справедлива Росія – За правду" заявила про плани відкрити в окупованому Донецьку своє представництво, щоб допомагати жителям Донбасу з отриманням російського громадянства, а тим, хто вже отримав паспорт РФ – "допомагати з реалізацією соціальних, виборчих і конституційних прав".

Зазначимо, що "Справедлива Росія" має свою фракцію в Держдумі РФ.

Нагадаємо, українська делегація у Тристоронній контактній групі вийшла з-за столу перемовин, тому що до засідання ТКГ попри попередження Росія залучила засуджену за тероризм "експертку" Майю Пирогову. В Україні її засудили до 10 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: