fbpx
Сьогодні
11:17 23 Бер 2021

Представництво російської партії в ОРДЛО - черговий доказ ескалації, - МЗС України

English version here

В українському міністерстві вважають, що намір Росії відкрити в ОРДЛО представництво партії "Справедлива Росія – За правду" – це черговий доказ ескалації на Донбасі.

Про це заявили у МЗС, повідомляє "Українська правда".

"Розглядаємо намір відкрити представництво партії "Справедлива Росія – За правду" в Донецьку та Луганську як черговий доказ ескалації Росією ситуації в ОРДЛО. Російська влада продовжує відкрито нехтувати Мінськими домовленостями та здійснювати кроки для затягування наразі непідконтрольних Україні районів Донбасу до свого політичного, економічного та електорального поля", – відмітили у МЗС.

У МЗС відзначили, що після незаконної роздачі російських паспортів на Донбасі партії окупантів розгледіли можливість отримання політичних дивідендів.

Зазначається, що 22 березня на сайті російської партії з'явилося повідомлення про намір відкрити офіс в окупованому Донецьку і Луганську. Партія "Справедлива Росії" планує представляти і захищати на Донбасі "виборчі прав "громадян Росії" – мешканців тимчасово окупованих територій".

В українському міністерстві наголошують, що це грубо порушує законодавство та суверенітет України, відкриває поле для фальсифікацій на російських виборах.

Крім того, останнім часом в Росії ведуться активні дискусії про організацію в ОРДЛО виборів до Держдуми.

Україна вже заявляла, що не визнаватиме легітимність таких голосувань.

Нагадаємо, українська делегація у Тристоронній контактній групі вийшла з-за столу перемовин, тому що до засідання ТКГ попри попередження Росія залучила засуджену за тероризм "експертку" Майю Пирогову. В Україні її засудили до 10 років позбавлення волі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: