fbpx
Сьогодні
19:25 23 Бер 2021

У ТКГ заявили, що про участь Байдена в нормандській зустрічі наразі не йдеться

Фото Reuters

Представник окремих районів Донецької області на переговорах в ТКГ Сергій Гармаш заявив, що зараз не йдеться про введення в нормандський формат переговорів президента США Джо Байдена.

Про це повідомляє "Новое время".

Гармаш вважає цю ідею "зовсім фантастичною". Проте він допускає, що до обговорення все ж можливо долучити американського зовнішньополітичного радника президента США або ж офіційного спостерігача від Сполучених Штатів.

«Байден разом з [канцлером Німеччини Ангелою] Меркель, [президентом Франції Еммануелем] Макроном, [главою Кремля Володимиром] Путіним і [президентом України Володимиром] Зеленським за один стіл поки не сяде, про це не йдеться. Знову ж – на це потрібна згода учасників нормандського формату. Тому було б чудово, якби в цьому форматі з'явився зовнішньополітичний радник від Сполучених Штатів або хоча б офіційний спостерігач від Сполучених Штатів. Це більш імовірно, скажімо так. Під впливом, тиском західних партнерів Росія може на це піти», – сказав Гармаш.

Нагадаємо, партія "Справедлива Росія – За правду" заявила про плани відкрити в окупованому Донецьку своє представництво, щоб допомагати жителям Донбасу з отриманням російського громадянства, а тим, хто вже отримав паспорт РФ – "допомагати з реалізацією соціальних, виборчих і конституційних прав".

Зазначимо, що "Справедлива Росія" має свою фракцію в Держдумі РФ.

Нагадаємо, українська делегація у Тристоронній контактній групі вийшла з-за столу перемовин, тому що до засідання ТКГ попри попередження Росія залучила засуджену за тероризм "експертку" Майю Пирогову. В Україні її засудили до 10 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: