fbpx
Сьогодні
12:17 20 Бер 2021

Ткаченко: Дезінформаційна кампанія проти AstraZeneca провалилася

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що дезінформаційна кампанія проти AstraZeneca у Європі провалилася.

Про це він написав у Telegram.

Як зазначає Ткаченко, свідченням цього є те, що британський та французький прем'єри щепилися вакциною AstraZeneca, ряд європейських країн відновлюють її використання, а ВООЗ не знайшла ризики виникнення тромбів і закликає країни використовувати AstraZeneca.

"Схоже, дезінформаційна кампанія проти AstraZeneca провалилася. Хто ж був її організатором? Вочевидь, не обійшлось без тих, хто просував на фармринок Європи конкуруючий продукт "Спутник V", – зазначив Ткаченко.

Водночас від висловив жаль, що до кампанії по дискредитації вакцини AstraZeneca долучились й українські політики. "Змагаючись за політичні бали, вони, усідомлючи це чи ні, але підтримали кремлівців", – зазначив міністр.

Раніше повідомлялося, що ВООЗ рекомендує продовжувати вакцинацію AstraZeneca.

Також нагадаємо, понад 15 держав в Європі призупинили використання вакцини AstraZeneca для щеплення своїх громадян через ризик утворення тромбів. При цьому влада Бельгії та Естонії заявили, що не будуть зупиняти вакцинацію від коронавірусу вакциною від AstraZeneca. Вони вважають, що зупиняти вакцинацію безвідповідально.

За словами Степанова, в Україні після вакцинації AstraZeneca не було випадків тромбозу.

Раніше Ткаченко припустив, що відмова від вакцини AstraZeneca в Європі може бути пов'язана з інформаційною кампанією проти неї з боку РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: