fbpx
Сьогодні
09:57 17 Бер 2021

Влада Бельгії та Естонії не зупинятимуть щеплення вакциною AstraZeneca

Влада Бельгії та Естонії заявили, що не будуть зупиняти вакцинацію від коронавірусу вакциною від AstraZeneca. Вони вважають, що зупиняти вакцинацію безвідповідально.

Про це повідомляє VRT.

"Ці випадки мають бути досліджені, але зупиняти вакцинацію було б насправді безвідповідально. Ми бачили, що сьогодні люди приходили до центрів вакцинації у великій кількості, тому що вони хочуть отримати захист, і вони мають рацію. Наше послання – йдіть на вакцинацію", – сказав Глава МОЗ Бельгії Франк Ванденброке.

Як повідомляє news.err.ee, в Естонії рішення продовжувати вакцинацію ухвалила експертна комісія з імунопрофілактики.

"З огляду на епідеміологічну ситуацію в Естонії, користь від подальшого використання AstraZeneca більше, ніж можливі збитки. Ми вирішили, що вакцинація продовжиться. Наразі немає доказів, що застосування вакцини призводить до тромбозу", – заявили в експертній комісії.

Раніше стало відомо, що Італія і Франція готові відновити вакцинацію від коронавірусу препаратом AstraZeneca. Вони чекають сигналу від європейського регулятора.

Низка країн, серед яких Данія, Швеція, Кіпр, Словенія, Португалія, Іспанія, Італія, Норвегія, Ісландія, Нідерланди, заявили, що припинили використання партій вакцини AstraZeneca через нібито утворення тромбів.

Однак Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко вважає, що чутки про відмову від використання вакцини AstraZeneca в Європі можуть бути пов'язані з масовою інформаційної кампанією проти неї з боку РФ, щоб розчистити фармринок для Спутника V. 

Свою думку він підкріплює тим, що відсутні летальні випадки внаслідок щеплень вакциною AstraZeneca, а також не підтверджено зв'язок між препаратом і утворенням тромбів. Натомість Росія наполегливо продовжує лобіювати свій "Спутник."

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: