fbpx
Сьогодні
14:16 16 Бер 2021

Відмова від вакцини AstraZeneca в Європі може бути пов’язана з інформаційної кампанією проти неї з боку РФ, - Ткаченко

Чутки про відмову від використання вакцини AstraZeneca в Європі можуть бути пов'язані з масовою інформаційної кампанією проти неї з боку РФ, щоб розчистити фармринок для Спутника V.

Це написав у Телеграм Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

"У Кремлі звичайно звинуватили у всіх своїх проблемах США та їхніх партнерів. І одразу з цим зненацька з'являється просто вал інформації про начебто існуючу небезпеку прямого конкурента «Спутник» – вакцини AstraZeneca. Дуже схоже на тактику випаленої землі. Інформаційно знищити вакцину-конкурента, щоб потім дотиснути європейських політиків дозволити застосування Спутника", – зазначає політик.

За його словами, мало хто зважає на відсутність задокументованих летальних випадків внаслідок щеплень вакциною AstraZeneca, а також зв'язок між препаратом і утворенням тромбів. Натомість Росія наполегливо продовжує лобіювати свій "Спутник."

"Я б дуже ретельно перевірив, з яких джерел з'явилася інформація про псевдо небезпечність вакцини AstraZeneca і хто лобіював розповсюдження цих жахачок у європейських ЗМІ. Бо в такі збіги не вірю. І так, минуло вже 5 днів з дня мого щеплення вакциною AstraZeneca. Почуваю себе так само добре, як і у день вакцинації", – відзначив Ткаченко.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: