fbpx
Сьогодні
16:34 08 Бер 2021

Найстарша в світі жінка понесе олімпійський вогонь в Японії

Фото: SkyNews

Найстарша з нині живих людей, японка Кане Танака, понесе смолоскип з вогнем перед Олімпійськими іграми, які пройдуть влітку 2021 року в Токіо.

Як пише CNN, Кане 118 років, вона двічі пережила рак, а також дві глобальні пандемії: «іспанку» на початку XX століття і коронавірус зараз.

Їх передадуть смолоскип, коли він буде проїжджати через її рідне містечко Сімі в префектурі Фукуока. Практично всю необхідну дистанцію, а це близько ста метрів, вона проїде в колясці, яку буде везти її сім'я. Жінці вже важко ходити самій, проте вона рішуче налаштована пройти останні кілька метрів без сторонньої допомоги. Родичі подарували Кане нові кросівки на її день народження в січні спеціально для цього заходу.

«Це прекрасно, що, досягнувши такого віку, вона продовжує вести активний спосіб життя. Ми хочемо показати іншим людям, що вік не є перешкодою», – говорить шістдесятирічний онук Кане Ейдзі Танака.

Що відомо про Кане Танаку

Танака народилася 2 січня 1903 року. Вона побила рекорд тривалості життя в Японії. Раніше він належав Набі Тадзімі, котра померла в квітні 2018 року в віці 117 років і 260 днів.

Зараз Кане Танака живе в будинку для літніх людей в Фукуоці. З початку пандемії вона рідко бачила свою сім'ю, але перебуває в гарному настрої, регулярно їсть і займається гімнастикою, зазначив телеканал.

За словами онука Кане, 60-річного Еідзі Танаки, вона здорова і насолоджується життям. Жінка відзначила свій новий рекорд пляшкою кока-коли, яку вважає улюбленим напоєм.

Світовий рекорд довголіття належить француженці Жанні Кальман (Jeanne Calment), яка померла в серпні 1997 року у віці 122 років і 164 днів, проте дослідники сумніваються у достовірності даних.

Попередніми рекордсменами серед найстаріших олімпійських факелоносців були Аїда Жеманке з Бразилії, яка запалила факел на Літніх іграх у Ріо в 2016 році у віці 106 років, і гравець в настільний теніс Олександр Каптаренко, який біг з факелом на Зимових іграх в Сочі в 2014 році у віці 101 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: