fbpx
Сьогодні
13:07 05 Бер 2021

Кулеба вважає, що через позицію Росії ТКГ все більше нагадує театр абсурду

 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що переговорний процес затягується через позицію Російської Федерації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ).

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в п'ятницю.

"У ТКГ наразі треба говорити не про зміну місця, а про те, щоб там в принципі відбувалися ефективні переговори, тому що через позицію РФ ТКГ все більше нагадує театр абсурду, де Росія і запрошені представники так званих ДНР і ЛНР просто водять ситуацію колом, вдаються до якихось абсурдних аргументів, дискусій, аби лише затягувати процес і не ухвалювати жодних рішень", – пояснив Кулеба.

Також він наголосив, що не місце проведення ТКГ є проблемою.

"Проблемою є те, що, незважаючи на всі зусилля України, всі зусилля нашої делегації в ТКГ, ми бачимо з того боку суцільний деструктив, і називання білого чорним, і спроби перекладати відповідальність за все на Україну. Не те, щоб це було щось нове, чого ми не знали, але наразі, за останні сім років конфлікту, це вже просто вийшло на якийсь топ-рівень, і це та проблема, яку треба насамперед вирішувати", – наголосив очільник МЗС.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: