fbpx
Сьогодні
10:43 05 Бер 2021

Україна цьогоріч відкриє нові посольства: в Філіппінах, Гані та Чилі

Україна цього року відкриє три нових посольства та три генеральних консульств у шести країнах.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в п'ятницю.

Очільник МЗС подякував Президенту за підтримку пропозицій МЗС щодо відкриття нових дипломатичних представництв України за кордоном.

«Україна вже розпочала роботу з відкриття нових посольств та консульств у світі. Буде створено посольство України в Республіці Гана – це відповідає курсу на зміцнення наших позицій в Африці, посольство України в Республіці Філіппіни – країна дуже складна, з нею потрібно працювати, щоб вона стала більш прихильною до українських ініціатив у міжнародних організаціях, насамперед в ООН…

На повноцінне посольство буде перетворено посольство України в Чилі – зараз це відділення іншого посольства», – сказав Кулеба.

Він також поінформував, що буде створено генеральне консульство України в індійському місті Мумбаї, яке є величезним бізнес-центром, а також у польському місті Вроцлаві та в румунському місті Сігету- Мармацієй, яке є «столицею» українства в цій країні.

"Ці нові представництва – це нові додаткові можливості захищати інтереси української держави, України, українського бізнесу та українських громадян. Я обіцяю, що ці посольства і консульства будуть швидко створені, і ми призначимо туди професійних людей", – запевнив очільник МЗС.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: