fbpx
Сьогодні
19:22 03 Бер 2021

У МЗС дали офіційний коментар щодо жарту словацького прем'єра про передачу Закарпаття Росії

До Міністерства закордонних справ України було запрошено тимчасового повіреного у справах Словацької Республіки в Україні Матуша Корбу, якому висловлено протест через некоректні висловлювання прем'єр-міністра Словаччини Ігора Матовича.

Про це повідомили на сайті МЗС.

"Незалежно від мотивів, жанру чи контексту, заяви глави словацького уряду, які напряму зачіпають територіальну цілісність України, є категорично неприйнятними і такими, що негативно впливають на дружню і добросусідську атмосферу українсько-словацьких відносин", – йдеться у коментарі відомства.

Як зазначили в МЗС, особливо образливими для українського народу звучать такі "жарти" в нинішніх умовах російської агресії та окупації Росією Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, а також частини українського Донбасу.

У міністерстві вважають, що слова глави словацького уряду дисонують з послідовною позицією Словаччини на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

"МЗС України вимагає офіційних вибачень від Прем'єр-міністра Словаччини Ігора Матовича за некоректні висловлювання", – підкреслили у відомстві й повідомили, що посол України Юрій Мушка також здійснив відповідний демарш в МЗС Словацької Республіки.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович некоректно пожартував про домовленості з Росією, заявивши про "обмін Закарпатської України на вакцину".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: